Gemt væk oppe i øens højland finder du Ella. Det er en lille bjergby hvor en af verdens smukkeste togrejser ender.

  • 9 arches bridge er engelsk ingeniørkunst fra omkring 1918 hvor jernbanen kom til Ella
  • Ella er indbegrebet af smuk natur
  • Højlandet er hjertet i Sri Lankas te-produktion
  • Solnedgang over det frodige højland
  • Ella, Sri Lanka
  • Ella er perfekt til vandring, men du kan også bare sætte dig ned og nyde omgivelserne

Ella er en skøn lille by i den centrale af Sri Lanka. Byen består af nogle få gader, hvor der ligger hyggelige restauranter og barer, hoteller, nogle små supermarkeder, et par Ayurveda-spa steder og nogle små vaskerier – altså nærmest alt det, som man har brug for som rejsende. Men Ella by er omgivet af et meget smukt landskab med bakker, dale og frodige skove og er perfekt, hvis du drømmer om et par dage med afslapning i frisk bjerg luft med fantastisk udsigt fra dit hotel og måske en eller et par kortere vandreture. De to mest kendte vandreture er Ella Gap og Little Adam’s Peak, som ligger på hver sin side af dalen.
En typisk vandretur går igennem skov og te-marker, langs med vandløb men som det mest almindelige i verden følger man også jernbanen eller går på svellerne. En vandretur i Ella området er normalt fra et par timer og op til en halv dag afhængig af, hvor hurtigt du synes det skal gå.

Klima
Klimaet i Ella er kendetegnet ved at være regnfuldt i de fleste måneder. Dog er mængden af regn pr. måned lavere end man normalt ser i regntiden i tropiske lande. I Ella falder regnen mere som vi kender det fra Europa med forekommende heldagsregn. I den tørreste periode falder der ca. regn 8 dage i løbet af en måned, mens at man i den vådeste periode må forberede sig på regn i omkring 18 dage på en måned. Temperaturerne i området er også mere europæiske da dagstemperaturen i gennemsnit svinger mellem 19 og 23 året igennem. Klimaet i Ella er tropisk.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***
Data kommer fra nærmeste vejrstation, der er beliggende i Nuwara Eliya.

Kort
Få overblik over Ella her