I den sydlige del af Nepal er klimaet tropisk og der er jungle og vilde dyr. Når du har været på trekkingtur, er det en rigtig god ide at tage et par dage i Chitwan nationalpark og opleve den frodige natur og de mange dyr. Du bor på Jungle Villa Resort, som arrangerer ture ud i naturen med dygtige, lokale guider. Her kan du se næsehorn, elefanter, krokodiller og den bengalske tiger, hvis du er heldig.

  • Elefant i Chitwan nationalparken i Nepal
  • En bengalsk tiger har fundet vej til et vandhul
  • Over 550 fuglearter findes i Chitwans jungle
  • Krokodille soler sig på bredden af en sø i nationalparken
  • Krokodille i Chitwan nationalpark
  • Det asiatiske næsehorn har, modsat sin afrikanske slægtning, kun et enkelt horn
  • Elefanter på vej gennem en mindre flod i Chitwan nationalpark
  • En af nationalparkens mange imponerende fugle
  • Chitwan nationalprk
  • Chitwan nationalpark i Nepal

Det tager ca 4,5 time at køre i bil fra Pokhara til Jungle Villa Resort i Chitwan nationalpark. Det er det perfekte sted at restituere sig efter en anstrengende tur i bjergene, hvis du er til vilde dyr og naturoplevelser i lavlandet. Vejende i det sydlige Nepal er mere fremkommelige end længere nordpå i Anapurna regionen. Man kører gennem frodige markområder, og klimaet er varmere og mere fugtigt. Jungle Villa Resort ligger helt ned til floden Rapti, med en smuk udsigt over flodlejet og alle de dyr, som lever her.
Hvis du du medbringer din kikkert kan du få timer til at gå med at opdage krokodiller som slikker sol på sandbankerne. Og du kan studere lokale, som fisker med kastenet fra deres karakteristiske lange smalle kanoer. Jungle Villas arrangerer ture i området, og de stiller dygtige guider til rådighed. Tag f.eks. på elefantsafari, hvor du sammen med 3-4 andre bevæger dig igennem junglen og ud i det høje elefantgræs, hvor næsehornet græsser. På elefantryg sidder du højt hævet og i sikkerhed for både krokodiller og næsehorn, og med godt udsyn til ‘spotted deers’ og andre dyr og fugle i området. Elefanterne bevæger sig langsomt og næsten lydløst igennem naturen, og benyttes derfor også af nationalparkens personale til patruljering. Du får mulighed for at høre et foredrag om pasning og pleje af resortets to elefanter.
Fuglelivet er enestående i sin rigdom af arter. Her er storke, kingfisher, “love ducks” og mange andre eksotiske fuglearter. Det tilrådes ikke at færdes ved floden uden ledsagelse af en af de lokale p.g.a. de mange krokodiller og næsehorn. Men Jungle Villas tilbyder en naturvandring, hvor du i et roligt tempo og sammen med en biolog præsenteres for flodbreddens planter og dyr.  Her er det tilrådeligt at tage lange bukser og tøj i afdæmpede farver på, så du kan falde i et med naturen. Er du tålmodig og stille, kommer du til at se fugle og dyr, som er svære at se ved første øjekast.
En anden måde at opleve floden på er ved at tage på kanotur. Du bliver kørt et stykke op ad floden i jeep. Her venter primitive trækanoer udstyret med små sæder. Hver kano kan rumme 5-8 personer. Lokale med kendskab til floden stager kanoen sikkert ned ad floden, og du får rig mulighed for at studere krokodillerne i øjenhøjde, når de betragter dig fra flodbredden eller fra vandskorpen nogle meter væk. Husk din kikkert og dit kamera. Undervejs letter en stor fugleflok, og du mærker vingebruset fra kanoen, mens den glider stille gennem vandet. Det er magisk. Der er også mulighed for at tage på Jeep safari, hvor man på en god dag kan få et glimt af en bengalsk tiger. Desuden arrangeres et besøg på en krokodille farm, hvor man kan studere krokodiller i forskellige stadier af udvikling, inden de sættes ud i naturen for at opretholde bestanden.
Jungle Villa Resort har et samarbejde med den lokale landsby som giver gæsterne mulighed for at få indblik i landsbyens daglige liv og levevilkår.
Hertil kommer et kulturelt arrangement som viser den lokal folklore gennem musik og dans.
Nationalparken og dens aktiviteter udfylder fint 2-3 dage, men glem ikke at reservere tid til Kathmandu.

Klima
Klimaet i Chitwan nationalpark er kendetegnet ved 3 sæsoner. Den tørre periode fra oktober til marts, den varme og fugtige periode i april og maj efterfulgt af regntiden fra juni til september. Regntiden byder på rigtig store mængder regn og generelt kan Chitwan ikke anbefales i juni, juli og august. Temperaturen er højest i april og maj hvor gennemsnitstemperaturen om dagen rammer 35 grader. Den koldeste periode er i vores vinter hvor dagstemperaturen er mellem 23 og 26 grader og det anses som den bedste periode til et besøg i Chitwan. Klimaet i Chitwan er tropisk i sommerhalvåret, mens vinterhalvåret er både subtropisk og tempereret.

*Klimadata kommer fra “Meteoblue” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

 

Kort
Få overblik over Chitwan her