Velkommen til Chiang Mai! Byen der både er rig på kultur, kulinariske oplevelser og natur. Chiang Mai byder på noget for alle og uanset om du rejser som par eller har børnene med vil byen byde på oplevelser og skønne øjeblikke der kan huskes tilbage på.

Wat Phra That Doi Suthep er Chiang Mais helligste tempel der siges at have jordiske rester af Buddha
Traditionelle klokker på række ved Wat Phra That Si Chom Thong Worawihan syd for Chiang Mai
Trappen til Doi Suithep templet i Chiang Mai
Den guldbelagte stupa på toppen af Doi Suthep der efter sigende indeholder jordiske rester af Buddha
Doi Suthep i Chiang Mai
Wat Chedi Luang er et enormt kompleks i Chiang Mais gamle bydel. Det er også byens royale tempel
Figurer ved en af indgangene til stupaen i Wat Chedi Luang. Kun den royale familie har adgang hertil
Lokale på arbejde i Chiang Mai
Wat Phra Singh i Chiang Mais gamle bydel
Chiang Mais templer er fyldt med religiøs og antik kunst
Wat Pa Dara Phirom er beliggende i Mae Rim nord for Chiang Mai by

Chiang Mai er Nordthailands uofficielle hovedstad og en af de største byer i Thailand. Byen er blandt andet kendt for sit behagelige klima, charmerende stemning og som værende et af de bedste steder at opleve det thailandske nytår i april. Området hvor Chiang Mai ligger har flere gange været isoleret fra resten af landet og derfor er kulturen præget af meget forskellighed. I dag har de mange historiske perioder, smukke farverige templer og guldbelagte pagoder gjort byen til en yndet destination for kulturelt interesserede.

I årene fra 1281-1556 var Chiang Mai hovedstad i Lannariget, der strakte sig fra det centrale Thailand i syd til Laos mod nord. Lanna kan oversættes til “millioner af rismarker”, et værdigt navn for det store og frodige rige, hvor rismarkerne i landområderne strækker sig så langt øjet rækker. Senere betød adskillige krige at byen næsten blev forladt og det samtidigt skrumpende Lannarige udnævnte i stedet byen Lampang syd for Chiang Mai til hovedstad. På trods af at Chiang Mai langsomt genvandt sin rolle som vigtig handelsby og økonomisk centrum forblev Lampang Lannarigets hovedstad. En rolle som Lampang havde helt frem til den gradvise sammenlægning med Siam (i dag Thailand) gennem det 19. århundrede.

Den lange historie har gjort Chiang Mai til en af de mest interessante byer i Thailand med mange seværdigheder både i og udenfor byen. Chiang Mai har blandt andet mere end 300 templer indenfor bygrænsen, og specielt kendt er Wat Phra Doi Suthep templet, som er smukt beliggende på en bjergtop med udsigt over Nordthailands landskaber. Templet kan nås via en trappe med 309 trin eller via en elevator hvis du har brug for det. Er du i god form kan du også vælge gå op ad det lille bjerg ad “monk’s trail” hele vejen til Wat Phra That Doi Suthep.

Tilbage i byen kan vi anbefale at du besøger et af de store og farverige weekendmarkeder der afholdes lørdag og søndag aften. Markederne er større og mere lokale end det daglige natmarked og på disse markeder vil du møde lokale handlende, der tilbyder smykker, håndværk og alt andet mellem himmel og jord til forhandlingsvenlige priser.

Udenfor Chiang Mai står naturoplevelserne i kø. Du kan “zipline” dig vej gennem skovene og måske spotte et par gibbon aber på vejen. Zipline er en form for svævebane hvor du fastspændt til en line kan “kure” mellem trætoppene. Det er også muligt at tage på vandreture i Mae Taeng området udenfor Chiang Mai. Her kan du gennem et par dage med familievenlig vandring opleve livet i de små landsbyer langt fra turister og storby samt at se de lokale arbejde i rismarkerne hvis du rammer sæsonen.
Til sidst får du også mulighed for at styre en tømmerflåde ned ad den rolige flod, “Mae Taeng”.

Klima
Chiang Mai ligger højt og det mærker du især i vores vintermåneder, hvor temperaturen om aftenen kan falde til 15-20 grader. Dagtemperaturen ligger dog stadig på 30 og 35 grader.  I forårsmånederne stiger luftfugtigheden og temperaturen nærmer sig 40 grader. Vælger du at besøge Chiang Mai i de varmeste måneder så sørg for at være der og oplev det thailandske nytår i byen. Festivalen løber i 2018 af stablen fra 13. til 15. april.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.


Kort

Få overblik over Chiang Mai