Chiang Khong kan føles som Thailands yderste bastion, og det kan man faktisk også sagtens kalde den. Den er nemlig grænseby mellem Thailand og Laos.

Chiang Khong er ikke nogen turistby, byen er derimod stort set uberørt af turisme.

På bredden af Mekong floden og med udsigt til Laos ligger den lille by Chiang Khong. Her er kun få hoteller og for de fleste er byen kun et kort stop på vej fra Thailand til Laos. Byen kan også være et praktisk stop på rejsen rundt i det nordligste af Thailand, et område der ofte refereres til som “den gyldne trekant”.

Chiang Khong var den primære grænseovergang mellem Nordthailand og den nordlige del af Laos indtil broen mellem de to lande åbnede i 2013. Inden broen åbnede foregik turen over grænsen med båd fra Chiang Khong til Huay Xai i Laos. Begge byer ligger ca. 10 kilometer fra den nye bro og det betyder at mange rejsende springer både Chiang Khong og Huay Xai over.

I dag er byen en typisk lille provinsby med en fiskerflåde, et marked, lidt små restauranter og barer til de, især rygsækrejsende der gør stop her. Der er også en busstation med relativt hyppige forbindelser til områdets større byer Chiang Rai og Chiang Mai der ligger henholdsvis 2 og 4 timers kørsel fra Chiang Khong.

Klima
Klimaet i Chiang Khong er fuldstændig det samme som i den laotiske grænseby Huay Xai lige på den anden side af floden. Du kan finde en klimatabel herunder der viser gennemsnitstallene for Huay Xai, der ligger ca. en kilometer fra Chiang Khong. Byen har den tørre periode i vores vinter, den varme tid i foråret og regntiden i vores sommer. Du kan rejse til Huay Xai hele året, men i især i juli, august og september skal du være opmærksom på at der kan forekomme store regnmængder og at dette kan gøre Mekong floden umulig at sejle på. I den varmeste periode fra begyndelsen af april til slutningen af maj kan temperaturen nå 40 grader og luftfugtigheden er som regel høj. Klimaet i Huay Xai er subtropisk.

Kort
Her kan du blive klogere på Chiang Khong’s placering i forhold til floden, grænsen og broen mellem Thailand og Laos.