Mere lokalt, mindre trafik, færre turister og mere natur. Det er nogle af nøgleordene for Battambang, der er et perfekt stop for dig, der vil kombinere Angkors templer med Østthailands paradisiske øer og strande.

  • Phnom sampeau udenfor battambang i Cambodja
  • Du kører gennem særdeles grønne omgivelser når du tager en tur med bambustoget i Battambang
  • Gaderne i Battambang er et skønt mix af fransk arkitektur fra kolonitiden og sydøstasiatisk livsstil
  • Få kilometer fra byens centrum er omgivelserne allerede blevet meget primitive
  • Wat Ek Phnom er et af mange templer i Battambang provinsen
  • Prasat Banan templet udenfor Battambang i den vestlige del af Cambodja

Battambang er en af de byer, som bare har noget specielt over sig. Det er ikke fordi Battambang rigtig byder på nogen særlige attraktioner indenfor bygrænsen, men den tilbagelænede atmosfære, de mange cafeer og befolkningens venlighed gør alligevel byen til et hyggeligt bekendtskab. Bykernen er et levn fra den franske kolonitid og på trods af bygningernes langsomme forfald er arkitekturen smuk, og hvis man kan sige at forfald er smukt, ja så er det sådan bykernen i Battambang føles.

Selvom byen er Cambodjas næststørste føles den langtfra sådan. Naturen er tæt på og hører du til dem, der gerne vil have en større by, hvor tempoet er mere afslappet end fx Siem Reap og Phnom Penh så vil Battambang passe perfekt til dig. Byen er mest kendt for sin noget utraditionelle turistattraktion, bambustoget hvor du bestemt ikke skal lægge alt for meget i ordet “tog”. Et bambustog består at to aksler fra en togvogn, en metalramme og en bambusplade på toppen, hertil kommer så motorerne, der oftest kommer fra forskellige former for græsslåmaskiner. I dag er mange af de simple tog blevet lidt mere komfortable, da små sofaer, bilsæder, puder mm. er blevet tilføjet for at gøre oplevelsen lidt mere behagelig for de besøgende turister.

Det meget lokale “Bamboo train” har udviklet sig til lidt af et tilløbsstykke og det er blevet byens absolut mest kendte attraktion

En anden af byens seværdigheder har en dyster fortid, for Battambang var Khmer Rouges sidste skanse. Ca. 7 kilometer fra byen finder du Phnom Sampeau, som er en række templer og bygninger på toppen af en klippe der blev brugt som fængsler under de Khmer Rouges regime. I dag er der ikke mange spor efter Khmer Rouge, men udsigten fra toppen af klippen er turen værd. Ikke langt derfra ligger nogle grotter, som fik et uhyggeligt tilnavn, nemlig “killing caves”. Her mener mener man at så mange som 10.000 mennesker blev kastet i døden mellem 1974 og 1978. I en af grotterne er der indrettet et simpelt tempel, hvor en Buddha-statue våger over en metalkasse indeholdende knogler fra nogle af de mennesker, der mistede livet i grotterne.

Tilbage til Battambang hvor du finder nogle helt anderledes hoteller, end du gør i Cambodjas andre byer. Byen er kendt for sine mange små boutiquehoteller, der oser af Khmer-stil og tilbagelænet stemning. Og alle disse mindre boutiquehoteller der skyder op alle vegner kendetegner virkelig Battambang. Det er lidt en historie om, en by der ikke vil være som de andre, og for os besøgende er det en sand gave.

Klima
I Battambang er klimaet tropisk, som er kendetegnet ved 3 årstider. Den tørre tid fra november til februar, den varme tid fra marts til april og den våde tid fra maj til oktober. I regntiden kan vejret variere meget fra år til år og der kan både være gode dage og dage, hvor regnen står ned fra morgen til aften. Temperaturen i Cambodja svinger ikke meget, dog skal du være opmærksom på, at det er køligere i den tørre periode og varmest i perioden op til regntidens start, hvor luftfugtigheden også nærmer sig det mere ekstreme.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1961 til 1990.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.
***Data kommer fra nærmeste vejrstation som er beliggende i Siem Reap.

 

Kort over Battambang