Thailands hovedstad og her hvor du oftest lander med rutefly fra Danmark. Vi anbefaler at du tager et par dage i Bangkok, men synes du skal gøre det på hjemvejen, så du ikke kommer til Bangkok om morgenen, træt og med jetlag.

Wat Ratchanatdaram i Bangkok
Tuk Tuks i Bangkok
Wat Phra Chetuphon i Bangkok
Wat Arun er et af Bangkoks mest kendte vartegn
Grand Palace i Bangkok
Det imponerende Grand Palace i Bangkok
Grand Palace i Bangkok
Marmortemplet i Bangkok
Skytrain i Bangkok
Rot Fai Markedet i Bangkok er blandt asiens største markeder og er Bangkoks mest unikke
Tag på udflugt til en af de farverige flydende markeder i Bangkok

Bangkok er en stor, beskidt og larmende by, og nogle kommer aldrig til at holde af den. Men for os, der godt kan lide Bangkok, er den en af de mest spændende byer i verden. Her er templer og paladser, mad og kultur, floden og parkerne og ikke mindst fantastiske hoteller og shopping muligheder.

Bangkok har ikke noget egentligt centrum, så der er ikke noget bestemt sted du skal bo. Nogle vil helst bo ved floden, andre ved Siam Square og andre igen på Sukhumvit Road eller Silom Road. Fælles for alle hoteller er, at standarden er meget høj i forhold til prisen. Tag endelig børnene med til Bangkok – der er masser af ting for børn i alle aldre. Bliver de trætte, så tag hjem på hotellet og tag et par timer ved swimmingpoolen, så er de friske igen om eftermiddagen. Klapvogne er ikke så nemt i Bangkok, da kantstenene nogle steder er meget høje, eller der er gangbroer over vejene med trapper på begge sider.

Bangkok byder på et utal af seværdigheder som spænder vidt og bredt. Uanset om du er til at opleve det lokale liv langs byens mange klonger (små bifloder) der har givet Bangkok dets tilnavn, østens Venedig. Eller om du måske er mere til templer og paladser, for her har Bangkok nemlig også nogle “must sees” som inkluderer Grand Palace (som dog er noget overrendt i år) og templet Wat Pho, med en af Thailands største liggende Buddha statuer. I Bangkok finder du det hele, og bliver du sulten, så står du midt i en by der byder på noget af Asiens bedste streetfood.

 

Transport i Bangkok

Det største problem for mange besøgende i Bangkok er at komme rundt med den lokale transport. Busser og dele taxaer skal du som udgangspunkt ikke give sig i kast med, de er nemlig ikke lavet til turister og det kræver I særdeleshed en god portion tålmodighed og eventyrlyst at give sig i kast med. I Bangkok er der dog gode alternativer og det ene er Skytrain, et netværk af tog der kører over nogle af byens store gader. Toget forbinder blandt andet Chao Phraya floden med Bangkoks enorme shopping områder. En anden måde at komme rundt i byen på er ved at bruge floden og de mange både der sejler op og ned af den i pendulfart, Priserne er meget lave og floden er samtidig en behagelig måde at komme fra A til B uden at stifte bekendtskab med den ret så voldsomme trafik i byen.

 

Tuk Tuk i Bangkok

Symbolet for Bangkok er om noget de blå og gule Tuk Tuk’er. De findes overalt og hvis ikke du henvender dig til chaufførerne, så kan du være sikker på at de henvender sig til dig. Du skal dog være opmærksom på at prisen for en Tuk Tuk mange gange er højere end prisen for en almindelig taxa. Bortset fra det kan en tur i Tuk Tuk bestemt anbefales til de eventyrlystne der har mod på høje hastigheder og begrænset beskyttelse. Præmien for at have klaret turen er et minde for livet.

 

Vejret i Bangkok

Klimaet i Bangkok minder meget om klimaet i resten af Thailand. Den tørre periode i vores vinter, den varme tid i foråret og regntiden i vores sommer. Du kan uden problemer rejse til Bangkok hele året, men vær opmærksom på den høje fugtighed og varme i april og maj, samt muligheden for voldsomme regnbyger i sommermånederne. Klimaet i Bangkok er tropisk.

*Klimadata kommer fra “World Weather Information Service” og er baseret på gennemsnitsdata fra perioden 1971 til 2000.
**En regnvejrsdag defineres ved at der falder minimum 0,2 mm. regn.

 

Kort

Nogle billeder på siden er venligst udlånt af ©Thailands Turistkontor