Bangkok Airways er et regionalt luftfartsselskab baseret i Bangkok. Deres rutenetværk består af indenrigsruter med flere daglige afgange over det meste af Thailand samt til destinationer i både Laos, Cambodja og Vietnam.

Bangkok AIrways kalder sig “boutique airline”. Det betyder, at du bl.a. får bedre benplads
Bangkok Airways slår sig op på at gøre lidt mere for passagererne end alle andre
Benpladsen på Bangkok Airways’ Airbus fly er særdeles glimrende.

Når du flyver med Bangkok Airways, vil den største forskel være, at du selv på økonomiklasse har lounge adgang i Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Krabi mfl. Loungen hedder boutique lounge og er ikke på højde med business class lounge man kender fra andre flyselskaber, men der er gratis internet, behagelige stole samt gratis kaffe, te og snacks. Alle der flyver med Bangkok Airways har adgang til deres boutique lounges. Du vil hurtigt finde ud af at Bangkok Airways er lidt anderledes end de andre (specielt lavpris) selskaber. F.eks. er benpladsen på deres Airbus A319 og Airbus A320 fly helt outstanding i forhold til hvad der ellers opleves rundt omkring.

Bangkok Airways har deres hub i Bangkoks moderne Suvarnabhumi lufthavn. Herfra kan du flyve til indenrigs destinationer som Koh Samui, Sukhothai, Lampang, Phuket, Chiang Mai, Chiang Rai, Krabi mfl. Internationalt flyver de blandt andet til Luang Prabang, Yangon og Siem Reap. Du kan se alle Bangkok Airways ruter og destinationer ved at klikke her

Udover ruterne der udgår fra Bangkok flyver de også mellem Phuket/Krabi og Koh Samui ligesom der er ruter mellem Phuket og Hat Yai samt mellem Phuket og Pattaya. Få overblik over ruterne på kortet længere nede på siden.

Fly
Bangkok Airways har flyflåde bestående af ATR-72 turbopropfly og Airbus A319 og A320 jetfly. Flyene har alle rigtig god benplads, hvor du i jetflyenes almindelige økonomiklasse sæder kan strække benene. Alle fly i flåden er relativt nye, lyse og venlige.
Der er ikke noget in-flight entertainment system på selskabets fly, men da flyvningerne i Thailand tager maks. 2 timer er det generelt ikke noget der savnes.

Dette er inkluderet i flyrejsens pris
Når du flyver med Bangkok Airways, er deres boutique lounges i de lufthavne, hvor en sådan eksisterer, med i flybillettens pris. Derudover er et måltid (afhængig af rutens længde) samt drikkevarer også inkluderet. Du skal med andre ord ikke have pungen op ad lommen på en flyvning med Bangkok Airways.

Samarbejdspartnere
Bangkok Airways samarbejder med både med Qatar Airways og Thai Airways til visse destinationer, så du eksempelvis kan flyve med Qatar Airways til Bangkok og derfra videre til din slutdestination som f.eks. Koh Samui, Siem Reap eller Luang Prabang. Når flyselskaberne har disse aftaler imellem sig betyder det oftest, at du kan checke ind hele vejen til din slutdestination selvom rejsen foregår med to forskellige selskaber.

Skytrax
Skytrax er navnet på den organisation der hvert år kårer verdens bedste flyselskaber indenfor forskellige kategorier. Skytrax Awards er luftfartens svar på Oscar uddelingen og tages yderst seriøst af selskaberne. De giver også flyselskaberne stjerner målt på en række parametre. Bangkok Airways har den næsthøjeste rating, nemlig fire stjerner.

I 2018 har Skytrax kåret Bangkok Airways som vinder for “bedste regionale flyselskab i Asien” samt “bedste regionale flyselskab i verden”.

Kort over Bangkok Airways ruter til LIVE Travels destinationer