Chiang Mai er både centrum og udgangspunkt for utallige aktiviteter og store oplevelser i Nordthailand. Lige fra besøg på lokale markeder og cykelture gennem de frodige grønne landskaber til kokkeskoler i Thailands kulinariske centrum. Nordthailand har noget for alle, uanset om du er til adrenalin eller afslapning. Vi har samlet nogle udflugter der kan gøre din rejse i Nordthailand uforglemmelig. Læs meget mere om turene herunder.

Unikke templer omkring Chiang Mai
Livet på floderne
Fra Chiang Mai til Bangkok
Unge munke i Nordthailand
Naturen er fantastisk i Nordthailand
Omkring Doi Inthanon i Chiang Mai
Udsigt i morgendisen fra Doi Inthanon
Chiang Mais fantastiske Natur
Vandretur i den smukke nordthailandske natur
Se det lokale liv i landsbyerne
Lær at tilbedre lækre thailandske retter

I Chiang Mai

Oplev livet i Chiang Mai på floder og markeder.

Livet på floderne

Livet på floderne

Dagens program begynder med en 2 timers sejltur op ad Ping floden fra Chiang Mai, her får du en unik mulighed for at følge livet langs floden udenfor byen. På sejlturen gøres stop ved en lokal farm der omgivet af blomster og anden frodig vegetation. Her vil der være mulighed for at få noget at drikke og samtidig smage et udvalg af områdets helt friske frugter. Efter sejlturen på Ping floden fortsætter du turen på en ”Sam Lor” bedst beskrevet som en 3 hjulet cykel i stil med en cykeltaxa, til Warorod markedet. Dette marked er det ældste og mest berømte i Chiang Mai. Inden turen tilbage til dit hotel i Chiang Mai har du mulighed for at besøge blomstermarkedet og det lokale madmarked der giver et indblik i den nordthailandske hverdag.
Pris:
400,- pr. person – privat ved 2 personer.

Turkode: CNXHD14 NSP-PVT/ESG

Chiang Mai´s mest kendte tempel Doi Suthep.

Doi Suthep Chiang Mai

Doi Suthep Chiang Mai

Chiang Mai har mange smukke og historiske buddhistiske templer, men specielt et tempel er berømt og på denne tur besøger du dette imponerede 600 år gamle tempel Wat Pra That Doi Suthep, Nær toppen af Doi Suthep. Efter en kørsel op ad bjergets meget svingende vej, fortsættes der det sidste stykke op til templet til fods via en trappe med 306 trin. Inde i templet findes en fascinerende kobberbelagt Chedi toppet med en 5 lags guld parasol, der indeholder delvise levn fra den store Buddha. På en klar dag er der en utrolig og usammenlignelig udsigt over Chiang Mai.
Pris:
Kr. 150,- pr. person – som del af en gruppe.
Kr. 180,- pr. person – privat ved 2 personer.

Turkode: CNXHD03 CPN-SIC/ESG

Kokkeskole – halvdag på Baan Hong Nual kokkeskole.

Lær at tilbedre lækre thailandske retter

Lær at tilbedre lækre thailandske retter

Lær hemmeligheden bag Thai madlavning i Thailands kulinariske centrum, Chiang Mai. Kurset foregår I Sarapee distriktet i en teaktræs hytte bygget i Lanna stil. Du lærer at mestre den thailandske madlavningskunst af lokale mesterkokke. Saml urter og lokale grøntsager fra kokkeskolens egen urtehave. I køkkenet klargøres de, og herefter vil du under kyndig vejledning, lærer at lave et udvalg af retter, der vil få enhver mund til at løbe i vand.  Efter kurset vil du være i stand til at lave fantastisk Thai mad til venner og familie derhjemme.
Pris:
Kr. 220,- pr. person – som del af en gruppe.
Kr. 450,- pr. person – privat ved 2 personer.

Turkode: CKCNXHD01UDP SIC/ESG

Området omkring Chiang Mai

Doi Suthep & den hvide Meo Stammes landsby.

Landsby i Nordthailand

Landsby i Nordthailand

Der er flere forskellige grupper af Meo bjergstammer, men de blå og hvide udgør den største gruppe. Disse grupper adskiller sig ved deres dragter. De hvide Meo’er bærer sorte dragter, og da deres landsby ligger længere væk fra byen, vil du finde denne landsby mindre kommerciel, end dem tættere på Chiang Mai. Denne tur tilbyder et spektakulært billede af Nordthailand med kørsel gennem skove og bjerge, for at ende ved det 600 år gamle Doi Suthep tempel, tæt på toppen af Doi Suthep. Den sidste stigning til templet foretage til fods via 306 trappetrin. Inde i templet findes en fascinerende kobberbelagt Chedi toppet med en 5 lags guld parasol, der indeholder delvise levn fra den store Buddha. På en klar dag er der en storslået udsigt over Chiang Mai og den omkransende dal.
Pris:
Kr. 250,- pr. person – som del af en gruppe.
Kr. 270,- pr. person – privat ved 2 personer.

Turkode: CNXHD02 CPN-SIC/ESG

Oplev ægte lokalt kunsthåndværk i området omkring Chiang Mai.

I Bor Sang håndmales de smukke papirparasoller

I Bor Sang håndmales de smukke papirparasoller

Chiang Mai er centrum for thailandsk kunsthåndværk og spredt i byen ligger en række små værksteder og fabrikker. På denne tur besøger du San Kamphaeng distriktet, der er kendt for at være det sted i Thailand hvor de lokale producerer det flotteste håndværk af silke og bomuld. Du vil opleve en af disse små ”hjemme værksteder” hvor du vil se den fascinerende proces som vævning af disse fine stoffer er. Herfra fortsætter du til Bor Sang, ”parasol byen”, Hvor de verdenskendte thailandske papir parasoller produceres og håndmales. Derfra går turen videre til Thai Celadon omkring 6 km nord for Chiang Mai. Her produceres der keramik i alle afskygninger og designet er inspireret af Sawankhalok potter, som blev lavet for adskillige hundrede år siden i byen Sukhothai og eksporteret rundt i regionen. Sidst men bestemt ikke mindst,
ser du det komplicerede lakerings arbejde og sølvforarbejdning,
der bliver udført af meget dygtige håndværkere.
Pris:
Kr. 160,- pr. person – som del af en gruppe.
Kr. 160,- pr. person – privat ved 2 personer.

Turkode: CNXHD04 CPN-SIC/ESG

Lamphun, den ældste eksisterende by.

Denne tur byder på et besøg i den historiske by Lamphun, der er ca. 1.400 år gammel. Byen ligger ca. 26 km syd for Chiang Mai. Livet i byen er som i de fleste andre små provinsbyer, meget afslappet, og det er et dejligt sted at suge Nordthailands indtryk til sig. Byen blev grundlagt af Mon kongedømmet ”Haripunchai”, hvis første dronning var den legendariske Charmadevi. I dag er byen et vigtigt centrum for thailandsk kunst.
Pris:
Kr. 240,- pr. person – som del af en gruppe.
Kr. 270,- pr. person – privat ved 2 personer.

Turkode: CNXHD15 CPN-SIC/ESG

Doi Inthanon National Park.

Solnedgang over Doi Inthanon, Chiang Mai

Solnedgang over Doi Inthanon, Chiang Mai

Parken der ligger 58 km. Fra Chiang Mai er et populært udflugtsmål. Doi Inthanon er udover at være parkens navn, også navnet på Thailands højeste bjerg (2.565 meter) som ligger I parken. Området byder på betagende landskaber, altid grønne skove og flere arter af dværg rododendron. Området er også meget populært blandt fugle interesserede da parken har op mod 400 forskellige arter, mange af dem kommer fra det nordlige Asien, blandt dem er bjerg ørne og Eurasiske snepper. Andre stop langs den snoede vej inkluderer ”Karen” stammens landsbyer (kendt for kvindernes halsringe), Wachiratharn vandfaldet og en tvillinge Chedi som blev bygget af det thailandske luftvåben for at mindes kong Bhumibol og dronning Sirikit.
Pris:
Kr. 550,- pr. person – som del af en gruppe.
Kr. 570,- pr. person – privat ved 2 personer.

Turkode: CNXFD05 CPN-SIC/ESG

Store oplevelser til de aktive

Turkode: BKSP12 SIC/ESG

Én dags cykel og White Water Rafting eventyr (20 km. Cykeltur).

White Water Rafting på floderne

White Water Rafting på floderne

Du har muligheden for at være med på et spændende hel dags eventyr i Mae Taeng området, en grøn og frodig legeplads for foden af bjergene lige nord for Chiang Mai. Du bruger formiddagen på at køre i det fantastiske cross country mountainbike spor. Om eftermiddagen går turen videre op af Taeng floden, til et rafting center, hvor du vil få muligheden for at prøve kræfter med White Water Rafting i flodens hurtige strømme. Er du til fart, eventyr og vand? Og er din form god? Så er denne tur bestemt noget for dig.
Pris:
Kr. 800,- pr. person – som del af en gruppe.
Kr. 1.170,- pr. person – privat ved 2 personer.

Turkode: BKSP17 SIC/ESG

Én dags Chiang Mai mountainbike & Zipline (svævebane) eventyr.

Er du klar til eventyr? Denne tur vil med sikkerhed hæve dit adrenalin niveau, når du kører mountainbike på nogle af Chiang Mai’s bedst skjulte spor. Føler du ikke det er nok, vil du senere på dagen få chancen for at svæve henover træ huse i en højde af op til 70 meter, i Chaing Mai’s nyeste svævebane!
Pris:
Kr. 980,- pr. person – som del af en gruppe.
Kr. 1.300,- pr. person – privat ved 2 personer.

Turkode: BKSP14 SIC/ESG

Unik oplevelse i Chiang Mai

Elefantejer for én dag på Patara farmen.

Få en helt unik oplevelse

Elefantpasser for en dag – en helt unik oplevelse

En “kom helt tæt på oplevelse” på en lokal elefant farm. Du skal deltage i pasningen af en elefant og du får dine egne ansvarsområder. Farmen fokuserer primært på sundhedspleje og avl på disse venlige, smukke og helt specielle elefanter, så naturen i fremtiden kan få glæde af helt raske og sunde elefanter. ”Elefant ejer for en dag” er et særligt program der er skabt til at lære alle at arbejde med elefanter på samme måde som en ejer ville gøre hver dag. Først lærer du at nærme dig elefanten på den korrekte måde, kende dens temperament og foder. Senere vil du lære at kontrollere dens helbred, lære hvordan man tager sig af en elefant, du vil blandt andet være med til at bade og børste den i floden, lære hvordan man rider på elefantens hals og kommunikere gennem forskellige tale kommandoer. Du vil få en chance for at ride på en elefant uden sele på gennem skove, forbi vandfald og lokale templer. Programmet er fyldt med meningsfulde aktiviteter som er designet til at skabe et tillidsfuldt forhold mellem dig og din elefant.
Pris:
Kr. 1.330,- pr. person – som del af en gruppe.

Turkode: CNXFD18 PAT-SIC/ESG

Billederne er venligst udlånt af TAT Thailand – Images are under copyright of Tourism Authority of Thailand