Chiang Mai, Nordthailand og badeferie på Phuket
15 dage/12 nætter

Drømmer du om at kombinere din strandferie på Phuket med Nordthailands skove, bjerge, vandfald og elefanter, så har vi måske løsningen til dig her. Nordthailand byder på møder med bjergstammer, fantastisk natur og ikke mindst et væld af aktiviteter som “zipline” hvor du fastspændt til en line svæver mellem træerne eller du kan komme ud og se et rehabiliterings center for elefanter og være med til at bade og fodre disse imponerende dyr. I Nordthailand er det kun fantasien der sætter grænserne for hvad du kan opleve.

Der krydses flere vandløb på vejen
Lokale på arbejde i rismarkerne
Natmarked, Chiang Mai
Den gyldne pagode på toppen af Doi Suthep
I Nordthailand kan du komme tæt på elefanter uden ridning og shows
Kom helt tæt på elefanten
Landsby på første dagen
Rismarker i Nordthailand i slutningen af den tørre periode. I regntiden vil der være helt grønt.
Pool på Kata Palm Resort, Phuket
Kata Palm Resort på Phuket
Pool bar på Kata Palm Resort
Pool med lys på Kata Palm Resort

Vi har lavet et rejseforslag der kombinerer Nordthailand med badeferie på Phuket, men rejsen kan sammensættes efter dine ønsker. Vi har valgt at ligge en vandretur ind i rejsen som vi vil anbefale på det varmeste, da den giver en unik oplevelse af Nordthailands betagende natur og kultur. Chiang Mai er en by der byder på aktiviteter for både børn og voksne, så har du andre ønsker til aktiviteter under ferien i Nordthailand vil vi meget gerne hjælpe dig med dette.

Wat Jed Yod, Chiang Mai

På opdagelse i Nordthailand
Rundt om Chiang Mai ligger oplevelser nok til mange dage. På denne rejse har du 5 nætter i Nordthailand, hvor du kan vælge,at tage på spændende dagsudflugter, kaste dig ud i halv- eller heldags kokkekurser i Thailands kulinariske centrum eller måske vil du som vi har taget udgangspunkt i, i dette rejseforslag, helt tæt på den imponerende natur og det simple liv i bjerglandsbyerne, på en uforglemmelig trekkingtur i Mae Taeng Nationalpark nord for byen. Du kan også holde dig inden for byens grænser og se nogle af Chiang Mai’s mange imponerende templer og ikke mindst markeder der tilbyder alt hvad hjertet begærer.

Børnepool

Badeferie på Phuket
Sidste del af rejsen består af badeferie på Phuket. Området omkring Kata stranden er levende og er et mylder af små spændende markeder og butikker. 10 minutters gang fra den gode sandstrand ligger det hyggelige Kata Palm Resort, som er en fredelig oase tæt på begivenhedernes centrum, og det er dit udgangspunkt for badeferien på Phuket. Selvom området er levende fra morgen til aften, skal du til Patong, der ligger 15 minutter fra Kata med Tuk Tuk, for at finde shopping samt aften og natteliv i større skala.


Klima
Der er regntid i Thailand fra april til oktober, så regn kan forekomme både i Nordthailand og ved stranden sydpå. Men lad dig ikke skræmme af regntiden. Temperaturene stadig ca. 30 grader og regntiden betyder også, at der er færre turister og at du kommer meget længere for dine penge. Det vil vi gerne fortælle dig meget mere om hvis du kontakter os.
Du kan læse meget mere om klimaet ved at klikke på Thailand i “yderligere informationer om” i højre side.

Kort
se rejsens destinationer på et kort og få overblik.

 • Chiang Mai

  2 nætter – Banthai Village

  Den gamle bydel, Chiang Mai

  Den gamle bydel, Chiang Mai

  Chiang Mai er Nordthailands hovedstad og en af de største byer i Thailand.
  Byen er blandt andet kendt for sit behagelige klima og charmerende stemning. Området hvor Chiang Mai ligger har flere gange været isoleret fra resten af landet og har derfor en anden kultur end resten af landet.
  Selvom Chiang Mai er blandt landets største byer, er stemningen helt anderledes end i hovedstaden Bangkok. Byen er hyggelig og samtidig meget let at komme rundt i til fods. Udgangspunktet for dit ophold i Chiang Mai bliver Banthai Village, som ligger meget centralt, ca. 10 minutters gang fra byens gamle centrum. Om aftenen befinder du dig også tæt på Chiang Mai´s kendte natmarked. Natmarkedet er godt sted at starte, for at blive introduceret til den nordthailandske kultur, selvom det til tider godt kan virke turistet. Leder du derimod efter noget rigtig lokalt så besøg lørdags markedet, hvor det også er muligt at smage på Nordthailands helt utrolige køkken, der hvor det smager bedst, nemlig på gaden.

  Doi Inthanon

  De første to dage i Thailand skal du bo på det skønne Banthai Village. Hotellet er et hyggeligt boutique hotel, der ligger i et roligt område men stadig i gåafstand til bl.a. Chaing Mais natmarked, den gamle bydels mur- og voldgravsområde samt flere af byens smukke templer.
  Generelt er Chiang Mai’s centrum utrolig kompakt og det gør det nemt at komme omkring til fods. Blandt andet finder du udover natmarkedet også et enormt marked lørdag aften samt et andet om søndagen. Disse markeder er helt bestemt et besøg værd under dit besøg i Chiang Mai. Især markedet om søndagen, der foregår i den gamle by, er en smeltedigel af turister, lokale, fantastisk mad og ellers alt mellem himmel og jord.


  Banthai Village i Chiang Mai

  Hotellet er en hyggelig oase der ligger midt i et virvar af små gader i den centrale del af byen. Når du finder den rigtige vej rundt tager det kun ca. 10 minutter at gå til den gamle bydel. Banthai Village er bygget i gammel nordthailandsk stil, med hvide vægge, verandaer og møbler i lokalt mørkt træ og store rummelige værelser. I midten af det lille hotel ligger haven, hvor du spiser din morgenmad, slapper af med en afkølende dukkert i hotellets pool og måske også bestiller en smoothie lavet af de friske mangoer. Banthai Village er en rolig og afslappende begyndelse på en oplevelsesrig ferie i det nordthailandske område. Husk at du før vandreturen kan efterlade din bagage på hotellet og kun medbringe en dagtursrygsæk.

  Du har yderligere 1 nat på Banthai Village efter 3 dages turen som du kan læse meget mere om herunder.

  Vandretur

  3 dage/2 nætter – Trekking (gruppestørrelse maks. 6 personer pr. guide)

  Dag 1

  Baan Mae Jok hvor du overnatter på dag 1

  Du bliver hentet på hotellet i bil. Ofte er det en pick-up med 2 sæder på langs på ladet, så det er enkelt og primitivt fra begyndelsen. Der køres nordpå fra Chiang Mai og første stop er ved det lokale marked i en landsby på vejen, hvor der kan købes lidt ind til turen, hvis du mangler noget. Efter markedet kører du til et vandfald, hvor det er muligt at bade i det rene, kolde vand, som vælter ud over klipperne. Husk badetøj. Frokosten spises her eller i en landsby i nærheden. Efter frokost kører du til en Shan landsby i Huay Nam Dung Nationalparken, hvor dagens trekking begynder. Denne første eftermiddag går du ca. 2-3 timer og selv om det ikke er mange kilometer, så går det lidt op ad i begyndelsen gennem den kuperede skov. Du kommer frem til landsbyen Baan Mae Jok sidst på eftermiddagen, hvor du skal spise og overnatte.


  Ankomsten til Baan Mae Jok på første dag

  Overnatningen foregår i et stort rum med madrasser og tæpper og myggenet. Det er muligt selv at medbringe soveposer/tæpper, men det kan lejes af guiden (se nedenfor). Landsbyen består af 10-15 huse, hvor nogle få udlejes til turister, som er på trekking, men størstedelen er helt almindelige landsbyhuse på pæle med dyrene bosat nedenunder. Rundt om husene er der bananpalmer og andre afgrøder, som bruges i dagligdagen. Der er simple toiletter og mulighed for at få et (koldt) bad. Du kan gå en tur i landsbyen mens solen går ned mellem bjergene og pludselig er det mørkt og tid til aftensmaden. Husets beboere og guiden laver et simpelt måltid med ris, kød og grøntsager og der er mulighed for at købe vand, sodavand og øl. Du spiser ved et langt bord under en lampe til lydene fra dyrene i skoven og bjergene rundt om. Det bliver køligt i bjergene om natten, så det er vigtigt at have en varmere trøje med til natten. Der er kun elektrisk lys ved bordet, så der kan snakkes, spilles kort ellers læses en bog inden du skal sove.

  Dag 2

  Selv i tørke fremstår rismarkerne smukke

  Du vågner til lyden af hanegal og lydene fra de andre dyr, som er vågnet i landsbyen – her er ikke noget med at sove længe. Morgenmaden består af kaffe, the, æg og ristet brød. Det er enkelt, men der er rigeligt af det hele. Efter du har spist venter en ca. 2 timer gå-tur til en lille Karen landsby. Det bliver hurtigt varmt, så det kan være en varm tur igennem de åbne rismarker, men der er rigelig tid og ikke for meget fart på. Efter en pause i landsbyen fortsætter turen i en times tid, før det er blevet tid til frokosten. Frokosten består som regel af nudler der er blevet tilberedt af guiden om morgenen og pakket i palmeblade. Efter frokostpausen skal der i løbet af den næste time krydses ikke mindre end 8 små vandløb. For at forcere vandløbene skal der hoppes på sten og nogle gange balanceres lidt på en planke.


  Elefanten skal fodres og så bades i floden

  Om eftermiddagen ankommer du til det sidste overnatningssted, der ligger i den største af landsbyerne. Inden solnedgang er det tid til en af de større oplevelser. Nede i floden skal du nemlig bade med- og fodre et par elefanter. Du får mulighed for at komme helt tæt på de blide kæmper i deres naturlige miljø og det bedste er at der kun er 2-4 personer om en elefant. Dette gør tiden med elefanten til en afslappende oplevelse for båden mennesker og elefanten. Guiden sørger for at medbringe rigeligt med bananer og mens det kan være skræmmende at give elefanten den første banan bliver det hurtigt sjovt for alle.
  Middag og overnatning på samme måde som dagen før, men i dette hus er den eneste lyskilde stearinlys så husk lommelygte. Måske kommer nogle børn fra landsbyen for at sælge smykker og fine håndvævede saronger. Føl dig ikke presset til at købe noget, men det er håndværk og bidrager til landsbyens indtægt.


  Dag 3

  Vandreturen byder også på tømmerflådetur

  Endnu en nat på hårde madrasser og endnu en morgen med hanegal. Morgenmaden venter, når alle er vågnet – igen kaffe, the, æg og brød og måske bananer eller de frugter, der nu er tilgængelig. Efter morgenmaden skal du vælge, om du vil vandre en times tid og så sejle på tømmerflåde i 2 timer, eller om du vil sejle i 4 timer i stedet for. sejlturen ned ad floden foregår på bambusflåder. Ofte er der kun en guide på hver flåde, så du skal være forberedt på at hjælpe med at styre flåden igennem strømmen. Bagagen hænges på en hjemmelavet trefod midt på flåden og de, som ikke skal hjælpe til, sidder på flåden og slapper af. Afhængig af vandmængden i floden er der større eller mindre strømfald, så du skal regne med at blive våd. Guiden har vandtætte poser til telefoner, kameraer osv. Efter 2 til 4 timer ankommer du til turens sidste stop, en landsby hvor du spiser frokost. Efter frokosten på den lokale restaurant holder chaufføren klar til at køre dig tilbage til hotellet i Chiang Mai. Du er sikkert træt men mættet af oplevelser og indtryk efter et par spændende nætter i naturen.


  Der krydses flere vandløb på vejen

  I turen er der inkluderet: lokal engelsktalende guide, assistent, entré til nationalparker, fodring samt badning af elefanter i floden, sejlads på bambusflåder, overnatning i træhytter (store rum) og morgenmad, frokost og aftensmad som nævnt.
  Der er ikke inkluderet: Drikkevarer og måltider andre end de nævnte.

  Turen er for dig der gerne vil se og opleve et anderledes Nordthailand væk fra de større byer og som holder af at færdes udendørs. Overnatningsstederne er simple, men alt er rent og pænt. I de huse hvor der overnattes er der rigeligt med madrasser, tæpper og puder. Er madrasserne for hårde er det også muligt at ligge to ovenpå hinanden.


  Chiang Mai

  1 nat – Banthai Village

  Doi Suthep er Chiang Mais mest kendte tempel

  Efter vandreturen i Nordthailands smukke natur, vender du tilbage til Chaing Mai, hvor du har 1 nat mere på Banthai Village. Her kan du blandt andet tage på en byrundtur og få mere at vide om områdets lange historie, eller du kan tage en tur rundt til nogle af byens hele 300 templer. Det mest imponerende er Doi Suthep templet som ligger smukt placeret på en bjergtop og templet er med sine gyldne pagoder bestemt et besøg værd. Templet er blandt de mest hellige i Thailand da det siges at de jordiske rester af Buddha opbevares i den store centrale stupa, der er belagt med guld. For at komme op til templet skal du kæmpe med de over 300 trappetrin der er til toppen. På grund af smog kan det på mange dage opleves tåget omkring templet og udsigten vil være begrænset.


  Phuket

  7 nætter – Kata Palm Resort

  Pool

  Pool på Kata Palm Resort, Phuket

  Efter oplevelserne i Chiang Mai er det tid til badeferie På Phuket. Du flyver direkte fra Chiang Mai til Phuket, hvor du bliver modtaget af din chauffør. Du bliver derefter kørt til hotellet på Kata Beach som er et meget levende område hvor du aldrig er langt fra strand, shopping og aftenliv. Hotellet, som er et af vores mest populære på Phuket, ligger tæt på Kata stranden, faktisk er der kun 5 minutters gang til den dejlige strand. Hotellet har også gratis transport til stranden, som kører flere gange om dagen. Lige udenfor hotellet findes alt fra restauranter til små markeder, hvor du hurtigt kan finde det du måtte stå og mangle. har du brug for mere aften og natteliv end Kata området kan tilbyde ligger den større by Patong kun 15 minutters kørsel derfra.

  Pool på Kata Palm Resort, Phuket

  Pool på Kata Palm Resort, Phuket

  Rejser du med børn vil Kata Palm Resort også være et hit. Hotellets pools er opdelt i to poolområder og tilsammen udgør de Kata Palm Resorts absolutte midtpunkt. I det ene finder du børnepoolen, hvor små poder leger under den store vandsprøjtende fluesvamp.
  Den anden pool har et centralt plateau hvorfra der snor sig en 150 meter lang kanal, hvor både børn og voksne nyder det afkølende vand. Hotellet tilbyder desuden kid’s club hvor børnene kan blive underholdt i løbet af dagen med flere forskellige aktiviteter. mens du nyder det forfriskende vand i poolen uden at tænke på børnene. For de voksne er der også fitness lokale, som ligger lige ved siden af kid’s club, og her findes alt det udstyr du kan forvente findes i et fitnesslokale.

  Kata Palm Resort Spa

  Kata Palm Resort Spa

  Spa
  Hotellets spa hedder Warintorn Spa og de tilbyder et stort udvalg af behandlinger og du kan vælge at få behandlingerne i spaens egne lokaler eller udenfor ved poolen. Vælger du at få behandlingen udenfor sparer du også lidt penge på behandlingen. Der tilbydes blandt andet en 90 minutters behandling hvor din hud bliver renset ved hjælp af honning, yoghurt og sesam, hvilken efterlader huden med en blød og glat overflade.

   

 • Dag til dag program

  Dag 1
  Afrejse København med Thai Airways* kl. 14.25

  Dag 2
  Ankomst Bangkok kl. 06.00. Bagagen er checket ind hele vejen til Chiang Mai. Afgang fra Bangkok kl. 08.00 og ankomst Chiang Mai kl. 09.20. Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet.

  Dag 2-3
  2 nætter på Banthai Village i Chiang Mai

  Dag 3-5
  Vandretur i Nordthailands smukke og kuperede natur

  Dag 5-7
  1 nat på Banthai Village i Chiang Mai i superior værelse

  Dag 7
  Privat ransport til lufthavnen i Chiang Mai og fly til Phuket

  Dag 7-14
  7 overnatninger på Kata Palm Resort & Spa i superior værelse

  Dag 14
  Privat transport til lufthavnen på Phuket, ankomst i Bangkok først på aftenen

  Dag 15
  Afgang Bangkok kl. 01.20 med ankomst København 07.40

  *Dag til dag programmet er baseret på at flyrejserne er med Thai Airways.  Med andre selskaber vil tidspunkter variere.

 • Priseksempler på “trekking i Nordthailand og badeferie på Phuket”

  Pr. voksen Barn 2-11år Baby 0-2 år
  2018 i dobb.vær. i enkeltvær. i tresengsvær. i egen seng uden seng
  01maj-21jun 11.400 13.600 11.400 9.000 8.100 1.500
  22jun-08jul 12.600 14.800 12.600 9.900 9.000 1.700
  09jul-31aug 11.700 13.900 11.800 9.300 8.400 1.600
  01sep-30sep 11.400 13.600 11.400 9.000 8.100 1.500
  01okt-31okt 11.400 13.600 11.400 9.000 8.100 1.500
  01nov-13dec 13.100 16.500 12.700 9.300 8.400 1.600
  14dec-31dec 18.000 23.100 17.100 11.700 10.800 2.200
  2019
  01jan-28feb 14.200 18.000 13.800 10.000 9.100 1.700
  01mar-31mar 13.000 16.800 12.600 9.100 8.200 1.500
  01apr-30apr 11.600 13.900 11.600 9.100 8.200 1.500

  *Mellem jul og nytår kan der forekomme tillæg for jule- samt nytårsmiddage på hotellerne. Disse tillæg er ikke inkluderet i priserne.

  Afrejse kan være alle dage. Der kan være dage eller perioder, hvor der er udsolgt, så priserne er fra-priser og er generelt afhængige af plads på fly og hotel på bestillingstidspunktet.

  Priserne inkluderer

  • Flybillet København – Bangkok – Chiang Mai / Phuket –Bangkok – København med Thai Airways på økonomiklasse
  • Chiang Mai – Phuket med Thai Smile
  • Flyskatter og afgifter
  • Alle transporter mellem lufthavne og hoteller
  • 2+1 nat på Banthai Village i Chiang Mai
  • 2 nætter på trekking i Nordthailand
  • 7 nætter på Kata Palm Resort på Phuket
  • Morgenmad på hotellerne og helpension på trekkingturen.

   

  Vil du rejse fra Billund, Ålborg eller Århus?

  Thai Airways samarbejder med SAS og derfor kan du flyve med SAS fra Billund, Aarhus og Aalborg til København, hvorfra du flyver videre med Thai Airways til Thailand.

  Priserne afhænger af destination og hvor god plads der er på flyene:

  Fra Tillæg Flyselskaber
  Billund, Aarhus, Aalborg t/r Kr. 1.180,- SAS, Thai Airways

  På nogle rejser kan du flyve fra Billund via f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Helsinki med kun et skift til Thailand. Kontakt os for at høre mere om disse muligheder.

  Du kan også flyve med Qatar Airways til Thailand

  Qatar Airways er et rigtig godt alternativ til Thai Airways. Her flyver du fra København til Doha hvorfra du kan flyve videre direkte til Bangkok, Phuket, Krabi og Chiang Mai. Priserne på Qatar Airways er generelt lavere i forhold til Thai Airways og du kan ofte spare mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. person afhængig af kampagner, pladssituation og afrejsetidspunkt. Kontakt os for yderligere information om aktuelle Qatar Airways kampagner.

  Hvorfor skal du vælge Qatar Airways:
  Kåret til verdens bedste flyselskab af Skytrax i 2017
  Nye fly som Boeing 787-Dreamliner, Boeing 777-300 ER og Airbus A380
  Gode forbindelser fra København med hele 2 daglige afgange!
  Hele 4 destinationer i Thailand, fra nord til syd.

  Flyvetiden fra København til Doha er ca. 6 timer og fra Doha til Bangkok/Phuket er flyvetiden yderligere 6 timer. Flyskiftet foregår i en af verdens mest moderne lufthavne, og ventetiden er som regel kort.

  Qatar Airways